Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Πανδημία Κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.


Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.


Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.


Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων.

Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.


Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.


Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;


Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.


- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

Το κείμενο κυκλοφόρησε σε spam σε όλη την Ελλάδα οπότε δεν ξέρουμε ποιός το έγραψε!
Καλά τα λέει όμως!

Σήμερα 23/07/09 πήρα το συγκεκριμένο μην σε mail κατά τις 10:00 το πρωί, νωρίτερα κατά τις 8:30 εξηγούσα σε 2 φίλες μου να μην διαδώσουν όπως έκαναν κ σε εμένα ένα κρούσμα που άκουσαν από κάποια φίλη τους, γιατί κάτι μου βρόμαγε στην υπόθεση,κ με αυτό το μήνυμα εν μέρη δικαιώνομαι .


Προτείνω,

η ενημέρωση να γίνετε όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται γενικά για μεταδιδόμενα νοσήματα, ασθένειες κ

να μην ενημερωνόμαστε καθημερινά με τα πόσα κρούσματα παρουσιάστηκαν .


Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό καλό είναι να μην περάσει κ στην χώρα μας.

Γιατί το συγκεκριμένο παράδειγμα που μου είπαν τα κορίτσια θα το ελέγξω προσωπικά

κ γιατί γνωρίζω τους γιατρούς στο νοσοκομείο αλλά κ γιατί δεν μου αρέσει να δημιουργούνται ψεύτικες πληροφορίες για το προσωπικό κέρδος λίγων.


1 σχόλιο:

  1. Χίλια μπράβο!!! Συνεχίστε έτσι...
    Τι ανεβάσαμε στο Εγχοιρίδιο σχετικά με το θέμα
    Τρόμος και απάτη
    Από Ανδρέα Ανδριανόπουλο,
    Η αγαστή σύμπραξη καθοδηγούμενης επιστήμης και αναξιόπιστης ενημέρωσης αποκαλύφθηκε πλήρως στο ζήτημα της περίφημης γρίππης των χοίρων…Οι περίφημοι γραφειοκράτες της βαρύγδουπου Διεθνούς Οργάνωσης Υγείας κήρυξαν πανδημία (παγκόσμια ξεσήκωμα για λήψη έκτακτων μέτρων) για μια ασθένεια που δεν είναι περισσότερο επικίνδυνη από μια απλή γνωστή γριππούλα. Ετήσια τα θανατηφόρα θύματα της απλής γρίπης ξεπερνούν στον κόσμο όλο τα 50.000 θύματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ζήτημα αν έχουμε παραπάνω από 200! Ο πανικός όμως διαδόθηκε σε ολόκληρη την υδρόγιο. Ώστε κάποιοι να θησαυρίσουν εξασφαλίζοντας υψηλότατες χορηγίες για το «κοινωνικά ευαίσθητο» έργο τους και κάποιοι άλλοι – περισσότερο γνωστοί αυτοί – με την παραγωγή δισεκ. αχρείαστων στην ουσία νέων εμβολίων. Στον χροό πρωταγωνιστικό ρόλο βέβαια παίζουν και τα ΜΜΕ. Που αποζητούν τον τρόμο για να κάνουν ακροαματικότητες και να πουλήσουν κιτρινόφυλλα. Κάτ ι παρόμοιο συμβαίνει και με την περίφημη κλιματολογική αλλαγή. Οι σοβαροί επιστήμονες είναι πολύ σκεπτικοί. Οι αγαπημένοι όμως των ΜΜΕ και λατρευτά παιδιά της Αριστεράς έχουν ήδη ξιφουλκήσει. Το ’70 περίμεναν περίοδο παγετώνων. Τώρα είναι σίγουροι πως λιώνουν οι πάγοι και η υπερθέρμανση μας απειλεί. Να οι καινούργιες αριστερές πλατφόρμες και οι δαπάνες δημόσιων δις για πολιτικές αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Κοινή όμως συνισταμένη η επιστροφή του κράτους. Λησμονώντας πως εκεί που διαφέντευε τα πάντα (ΕΣΣΔ, Λαική Κϊνα) έγιναν και τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του φυσικού περιβάλλοντος. Όταν εξαντληθούν τα κονδύλια για την έρευνα της υπερθέρμανσης, στοιχηματίζετε πως θα ξεκινήσουν καινούργιες εκστρατείες για την αποτροπή μιάς «νέας εποχής παγετώνων»; K από τους ίδους πιθανότατα ειδικούς!! Από κάπου, βρε αδελφέ, πρέπει κάποιοι να εξασφαλίζουν τα προς το ζήν… Και τα ΜΜΕ βέβαια, με ένα «συγγνώμη», θα συνεχίσουν να κινδυνολογούν.
    Διαθέσιμο στο http://egxoiridio.wordpress.com/2009/07/19/gripi-twn-xoirwn/
    Με εκτίμηση,
    Εγχοιρίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή