Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή Μητέρας Γρηγορόπουλου


Με έκπληξη και πικρία πληροφορούμαι ότι η Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου των δολοφόνων του παιδιού μου να διεξαχθεί η δίκη εκτός Αθηνών, αρχικά στη Χαλκίδα και μετέπειτα στην Αμφισσα.
Με τη μεταφορά της έδρας αποδυναμώνεται το δικαίωμά μου να υπερασπίσω τη μνήμη του αθώου 15χρονου νεκρού γιου μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος υπήρξε και θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησής του από τους δράστες, το οικογενειακό τους περιβάλλον και τον κ. Κούγια, διότι:
1. Παρακωλύεται ουσιαστικά η ομαλή διεξαγωγή της δίκης με το να παρεμποδίζεται η προσέλευση μαρτύρων (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μαθητές), οι οποίοι καλούνται να διανύσουν μεγάλη απόσταση ως το δικαστήριο της Αμφισσας.
2. Αντικαθίστανται ένορκοι οι οποίοι τελούν σε άμεση τοπική σχέση με τα περιστατικά με άλλους που δεν έχουν αυτό το προσόν.

3. Περιορίζεται κατά πολύ η αρχή της δημοσιότητας της δίκης. Κάνω λοιπόν έκκληση στη συντεταγμένη πολιτεία να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα.


Τζίνα ΤσαλικιάνΔεν ξεχνώ οτι στις 6-12-08 σε αυτή την χώρα κάποιοι καταπάτησαν πολλά δικαιώματα φτάνοντας σε σημείο να αφαιρέσουν μια παιδική ζωή , αντιδρώ με το να το θυμίζω το γεγονός , γιατί απαιτώ από τους γύρω μου να μην επαναληφθεί κάνενα παρόμοιο ή ίδιο περιστατικό.


Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Πανδημία Κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.


Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.


Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.


Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων.

Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.


Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.


Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;


Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.


- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

Το κείμενο κυκλοφόρησε σε spam σε όλη την Ελλάδα οπότε δεν ξέρουμε ποιός το έγραψε!
Καλά τα λέει όμως!

Σήμερα 23/07/09 πήρα το συγκεκριμένο μην σε mail κατά τις 10:00 το πρωί, νωρίτερα κατά τις 8:30 εξηγούσα σε 2 φίλες μου να μην διαδώσουν όπως έκαναν κ σε εμένα ένα κρούσμα που άκουσαν από κάποια φίλη τους, γιατί κάτι μου βρόμαγε στην υπόθεση,κ με αυτό το μήνυμα εν μέρη δικαιώνομαι .


Προτείνω,

η ενημέρωση να γίνετε όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται γενικά για μεταδιδόμενα νοσήματα, ασθένειες κ

να μην ενημερωνόμαστε καθημερινά με τα πόσα κρούσματα παρουσιάστηκαν .


Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό καλό είναι να μην περάσει κ στην χώρα μας.

Γιατί το συγκεκριμένο παράδειγμα που μου είπαν τα κορίτσια θα το ελέγξω προσωπικά

κ γιατί γνωρίζω τους γιατρούς στο νοσοκομείο αλλά κ γιατί δεν μου αρέσει να δημιουργούνται ψεύτικες πληροφορίες για το προσωπικό κέρδος λίγων.


Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

Μιχαήλ Καμπάνης - 550.000$

Το κείμενο έφτασε σε εμένα με mail, σχετικά μικρή έρευνα που έκανα δείχνει κατ'εμέ ότι ισχύει αλλά κ το ότι από την μεριά των ΜΜΕ υπάρχει σκοταδισμός, οφείλω να δημοσιοποιήσω με την σειρά μου για να βγει έστω κ κάποιος κ να υποστηρίξει το αντίθετο. Αρκεί μια αναζήτηση σε μηχανή αναζήτησης του ονόματος Μιχαήλ Καμπάνη για να βγάλετε περισσότερα συμπεράσματα.
Αν δεν ισχύουν ας τα διαψεύσουν από το Υπουργείο Εξωτερικών περιμένουμε...
Δημοσιεύω με την σειρά μου χωρίς να φοβάμαι τίποτα και κανέναν.


Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη,
Πληρεξούσιε Υπουργέ Α' Τάξεως
ΣΤ' Γενικέ Διευθυντή Διοικητικού του Υπουργείου Εξωτερικών

Παρακαλώ ενημερώσατε τον ελληνικό λαό για την εξέλιξη της απαίτησης του Δήμαρχου Νέας Υόρκης για καταβολή 550.000 δολαρίων ΗΠΑ για πρόστιμα λόγω παράνομων παρκαρισμάτων αυτοκινήτων Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων πάνω σε πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης ή σε άλλους χώρους, όπου ενώ απαγορευόταν η στάθμευση, οι παραπάνω διπλωμάτες μας συνέχιζαν επί χρόνια με τον τσαμπουκά να σταθμεύουν και να μην πληρώνουν τα πρόστιμα επειδή «ήσαν διπλωμάτες».

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης συγκέντρωσε το εκπληκτικό ποσό των 550.000 δολαρίων και το έστειλε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ, ζητώντας την άμεση εξόφλησή του;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι η αρχική αντίδραση των υπηρεσιακών παραγόντων και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν «άσε το δήμαρχο να κουρεύεται- έχουμε διπλωματική ασυλία»;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος διαβίβασε τελικά την αξίωσή του κατά της Ελλάδας, στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο Στέητ Ντιμπάρτμεντ;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι κατόπιν των ανωτέρω, το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να περικόψει από τις υποτροφίες που έδινε σε Έλληνες Αξιωματικούς του Στρατού για μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ, όσες αντιστοιχούσαν στο ποσό των 500.000 που οι διπλωμάτες μας ηρνούντο να πληρώσουν;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι αφού έτσι μας έπιασαν τον κώλο, αρχίσαμε να συζητάμε το θέμα;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι επιφορτίσατε τον Έλληνα διαπραγματευτή που συζητούσε με τους Σκοπιανούς το θέμα του ονόματος «Μακεδονία», να ασχοληθεί κατά προτεραιό τητα με το θέμα της διαπραγμάτευσης της πληρωμής του οφειλόμενου στο Δήμαρχο ποσού των 550.000 δολαρίων;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι η ελληνική διαπραγματευτική τακτική με το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης ήταν;
- Να σας δώσουμε κύριε Δήμαρχε τα μισά και να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για τα υπόλοιπα;
- Να μας κάνετε έκπτωση 10%;
- Να σας δώσουμε τα μισά μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές του ΟΤΕ;
- Να σας κάνουμε δωρεάν ξενάγηση στην Ακρόπολη και να αφήνουμε τους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Αθήνα να παρκάρουν και εκείνοι όπου θέλουν χωρίς απειλή προστίμου;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση τελικά υποχώρησε μπροστά στην ακλόνητη στάση του Δήμαρχου της Νέας Υόρκης και του πλήρωσε ακριβώς 550.000 δολάρια για παράνομα παρκαρισμένα ιδιωτικά αυτοκίνητα Ελλήνων διπλωματών μιας ολόκληρης πενταετίας και τόκους υπερημερίας (λόγω του τσαμπουκά μας);

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι σε σύσκεψη που επακολούθησε μεταξύ διπλωματών στο Υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε να μην καταλογιστούν τα χρήματα του παραπάνω υψηλότατου προστίμου στους παραβάτες διπλωμάτες μας, επειδή ήταν διπλωμάτες από τζάκια με καλές συστάσεις και πλάτες και, αντί αυτού, θεωρήθηκε προτιμότερο να επιβαρυνθούν όλοι οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι θα πλήρωναν τελικά - με τη φορολογία - τα λεφτά του προστίμου και οι οποίοι δεν θα μάθαιναν ποτέ τι συνέβη;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, παρόλο που στην εξέλιξη αυτή δεν είχατε ο ίδιος προσωπική ανάμειξη, όμως με την ιδιότητά σας ως ΣΤ' Γενικός Διευθυντής Διοικητικού και αρμόδιος για τα οικονομικά και τις πληρωμές του Υπουργείου Εξωτερικών, θεωρείτε σωστό να βγουν αυτά τα λεφτά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού; Την ώρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε το «σεμνά και ταπεινά» και διακήρυξε στο ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών, ότι «καμιά φορά το Δημόσιο δεν έχει χρήματα να πληρώνει» (εννοεί «να πληρώνει το νοσηλευτικό προσωπικό, τους συνταξιούχους, τις καθαρίστριες, τα νοσοκομεία, τους απλήρωτο υς συμβασιούχους κλπ»);

Και είναι σωστό να αφήνει το Υπουργείο Εξωτερικών να παραγραφεί και η αξίωση του δημοσίου να πάρει από τους παραβάτες τα χρήματα που υποχρεώθηκε να πληρώσει στο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης;

Πηγή: Αθηναίος

Επίσης αναδημοσιοπούν:

http://www.otenet.gr/portal/portal/info/economynews/economyreporterthesis?media-type=html&user=anon&js_panename=economyreporterthesis&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=2106210
Πηγή Reporter.gr

http://www.zougla.gr/news.php?id=52222
Πηγή zougla.gr

και αρκετές ακόμα ότι βρίσκει ο καθένας.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Το παρακράτος δεν είναι είδηση;

Πηγή :http://www.tvxs.gr/v16534Γιατί ,σχεδόν κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θέωρησε σημαντικό γεγονός την πρώτη επίσημη, δηλαδή με την βούλα της αστυνομίας, ανάληψη δράσης από το παρακράτος; Υπάρχει τρόπος να μάθουμε, αναλαμβάνοντας δράση.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή Ευρωπαική χώρα το περιστατικό θα αποτελούσε κύριο θέμα της ειδησεογραφίας: μια νεοφασιστική οργάνωση επιτίθεται σε μετανάστες και τα παιδιά τους που παίζουν σε μια πλατεία. Η επιχείρηση έχει προαναγγελθεί και γι αυτό διεξάγεται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που παρατηρούν αμέριμνες τα συμβάντα. Την επόμενη μέρα ο αρχηγός της αστυνομίας,αν όχι και ο αρμόδιος υπουργός, θα είχε παραιτηθεί υπό την πίεση της κοινής γνώμης που εκφράζουν τα μέσα ενημέρωσης.

Ακριβώς αυτό το σκηνικό είδαμε προχθές στην Αθήνα με τις εκκαθαρίσεις της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Αττικής. Γιατί ,εκτός από το Tvxs,σχεδόν κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θέωρησε σημαντική την πρώτη επίσημη, δηλαδή με την βούλα της αστυνομίας, ανάληψη δράσης από το παρακράτος;

Οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που σίγουρα βρίσκονταν στην πλατεία ήταν από το πρακτορείο Reuters, τον Αντέννα και τον Alpha , τον Σκάι (τηλεόραση και ραδιοφώνο) και τον Αθήνα 9,84. Απ όλα αυτά οι μόνες αναφορές που έπεσαν στην αντίληψη μας έγιναν από τον συνάδελφο Κυριάκο Αργυρόπουλο στο ραδιόφωνο του Σκάι τόσο εκείνη την ώρα στην εκπομπή του Β.Κουφόπουλου όσο και την επόμενη μέρα το πρωί(εκπομπή Πορτοσάλτε) και στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο Σκάι δεν θέλησε πάντως να δώσει διαστάσεις στην υπόθεση, στην οποία οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν αναφέρθηκαν καθόλου.

Αντίθετα μάλιστα στις διαδικτυακές εκδόσεις ορισμένων εφημερίδων(Καθημερινή, Νέα καθώς και στο in.gr) η είδηση εμφανίστηκε τελείως διαστρεβλωμένη και χωρίς καμμία αναφορά στην Χρυσή Αυγή:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και τη βία πραγματοποίησε απόψε η «Επιτροπή κατοίκων» της πλατείας Αττικής. Οι διαδηλωτές καλούσαν τους περίοικους… να ενωθούν μαζί τους σε ένα κοινό αγώνα με στόχο να «σωθεί η γειτονιά και η πόλη μας από την αλλοίωση που επιφέρουν οι μετανάστες». Υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει γκέτο πουθενά στην πόλη, ότι η σιωπή είναι συνενοχή και η αλληλεγγύη το μόνο όπλο. Ένας ο αγώνας παντού, ένας στόχος, ένας σκοπός, ήταν το σύνθημα των κατοίκων της πλατείας Αττικής.».

Δεν υπάρχει καμμία συνομωσία εδώ: η είδηση που δημοσίευσαν είναι copy paste τηλεγραφήματος του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Απομένει να διευκρινιστεί αν το τηλεγράφημα απηχούσε κυβερνητικές απόψεις ή οφείλεται σε λάθος κάποιου συντάκτη.

Γιατί όμως τα τηλεοπτικά κανάλια που δίνουν και τον τόνο δεν αναφέρθηκαν στο περιστατικό παρ ότι πολλά ήταν εκεί; Υπάρχουν δύο εξηγήσεις. Α. Γεγονός είναι ότι μόλις έγινε το ντου οι κάμεραμαν έτρεξαν να σωθούν και μάλλον δεν πρόλαβαν να αποθανατίσουν την επίθεση. Επειδή δεν είχαν εικόνες προτίμησαν να μην παίξουν καθόλου το θέμα. Β εξήγηση: απέκρυψαν την είδηση για πολιτικούς λόγους.

Υπάρχει τρόπος να μάθουμε τι συνέβη..Nα πάρουμε τηλέφωνο ή να στείλουμε mail ζητώντας μια εξήγηση: γιατί δεν αναφερθήκατε σε ένα περιστατικό που δείχνει το παρακράτος να αναλαμβάνει καθήκοντα αστυνομίας; Που οδηγείται μια χώρα όπου ομάδες προχωρούνε σε πράξεις αυτοδικίας μπροστά στα μάτια της αστυνομίας; Από τις ιντερνετικές εκδοσεις μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να επανορθώσουν το λάθος τους.ς ζητήσουμε να αναφερθούν έστω και καθυστερημένα στο περιστατικό γιατί είναι σημαντικό.

Ας πάρουμε τηλ-στείλουμε μέιλ όσοι περισσότεροι μπορούμε ,βάζοντας φίλους και γνωστούς στο παιχνίδι. Α Και ύστερα γράψτε εδω υπό μορφή σχολίου τι απαντήσεις πήρατε. Η πείρα δείχνει ότι ο ευγενικός και πολιτισμένος τρόπος υποβολής ερωτήσεων και διαμαρτυρίας φέρνει πάντα καλύτερα αποτελέσματα.

Επικοινωνία με τηλεοπτικούς σταθμούς


ET 1: Τηλ.: 210-77.01.911
NET: Τηλ.: 210-60.66.000
ET3: Τηλ.: 2310-299.400
ANT1 TV: Τηλ.: 210-68.86.100
MEGA: Τηλ.: 210-69.03.000
ALPHA TV: Τηλ.: 210-48.97.777
STAR CHANNEL: Τηλ.: 210-34.81.000
ALTER CHANNEL: Τηλ.: 210-57.07.000

Επικοινωνία με εφημερίδες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τηλέφωνο : 210 4808000
Πληροφορίες για το Ίντερνετ : info@kathimerini.gr

ΤΟ ΒΗΜΑ: Τηλεφωνικό κέντρο: 211 3657000
e-mail: tovima@dolnet.gr

ΕΘΝΟΣ:
Τηλεφωνικό κέντρο: 210-6061000
Επικοινωνήστε με το ethnos.gr:
e-mail: editor@ethnos.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τηλέφωνα : 210-9942431-9

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: e-mail: elef@enet.gr
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: e-mail: ke@enet.gr
Τηλ.: 210-9296001

ΤΑ ΝΕΑ:
Τηλέφωνα: 2113657000, 2107766000
email: info@tanea.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τηλ.: 6061000, 210-3240817
Mail: imerissia@pegasus.gr

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Ελληνικό Δημόσιο σκορπά για διαφήμιση


Το ελληνικό Δημόσιο, ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος της χώρας, εκταμιεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, προκειμένου να αυτοδιαφημιστεί. Η κρατική διαφημιστική δαπάνη μόνο στις εφημερίδες εκτινάχθηκε από τα 36 εκατ. ευρώ το 2004 στα 83 εκατ. το 2009. Όμως με ποια κριτήρια μοιράζεται η κρατική διαφήμιση;

Αναλυτικά στοιχεία για την κατανομή της δημοσιεύει σήμερα το «Παρόν της Κυριακής», παρουσιάζοντας τις δέκα εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κρατική διαφήμιση από το 2004 έως και σήμερα. Ενδιαφέρον έχει η πολιτική της κυβέρνησης που ενισχύει το free press-και συγκεκριμένα της εφημερίδες «City Press» και «Μetropolis».

Αναλυτικά, το 2004, η συνολική ονομαστική κρατική διαφημιστική δαπάνη είχε ανέλθει σε 36.697.207 ευρώ και ακόμη οι δωρεάν εφημερίδες δεν κατελάμβαναν την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. «Τα Νέα» ήταν πρώτη σε απορρόφηση με 2,6 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. της «Ελευθεροτυπίας» και 2,3 εκατ. της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Η «City Press» ήταν η πρώτη δωρεάν εφημερίδα με 1,85 εκατ. ευρώ, έναντι 1,7 εκατ. του «Ελεύθερου Τύπου».

Το 2005 είναι η χρονιά της εγκυκλίου Ρουσόπουλου, η οποία προέβλεπε ίσο αριθμό καταχωρήσεων των κρατικών διαφημίσεων, με διαφορετικό όμως τιμολόγιο. Η συνολική ονομαστική κρατική δαπάνη μειώνεται στα 31.148.735 ευρώ. Η «Μetrorama», σημερινή «Metro», είναι πρώτη στη λίστα με 2.4 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί η «City Press» με 1,92 εκατ., «Τα Νέα» με 1,66, το «Έθνος της Κυριακής» με 1,46 εκατ. και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με 1,43 εκατ.

Το 2006 η «Metrorama» παραμένει πρώτη με 3,93 εκατ., ακολουθεί η «City Press» με 2,19, «Τα Νέα» με 2,85, το «Πρώτο Θέμα» με 2,83, το «βήμα της Κυριακής» με 2,8 και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με 2,42 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2007 γίνεται η πρώτη εκτίναξη της κρατικής διαφήμισης με συνολική ονομαστική κρατική διαφημιστική δαπάνη ύψους 65.103.562 εκατομμύρια ευρώ. Η «Metro» είναι στην πρώτη θέση με 6,2 εκατ. και η «City Press» δεύτερη με 4,1 εκατ. ευρώ, έναντι 3,5 εκατ. του «Πρώτου Θέματος». Ακολουθούν το «Βήμα της Κυριακής» με 3,3 και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με 3,06 εκατ.

Το 2008 η συνολική κρατική διαφημιστική δαπάνη εκτοξεύτηκε στα 83.515.377 ευρώ. Την πρωτιά έχει πλέον η «City Press» με 5,9 εκατ, ακολουθεί το «Βήμα της Κυριακής» με 4,7, το Πρώτο Θέμα» με 4,7 εκατ., η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με 3,8, το «Έθνος» με 3,8. «Τα Νέα» με 3,7, η «Καθημερινή της Κυριακής» με 3,1 και η «Metropolis» με 3,08.

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Που είναι η λίστα ονομάτων ???

Μπορείτε να τους ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές!!
Περίπτωση Πρώτη

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα;


1. Απελαύνεται από την χώρα.
2... Φυλακίζεται.
3. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.
4. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
5.. Πληρώνει 14.000 δρχ. στη χώρα αυτή και....

6.Γίνεται Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,
Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής
Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας
(1981-1982), Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και
Τεχνο! λογίας (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς
αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα ).
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ , ΓΙΑ ΤΟ
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσης


Άλλη περίπτωση

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;


1. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.
2.. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.
3. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.
4. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000δρχ.


5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό τις εντολές του
ολόκληρο το! στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών
πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα
που εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάνη.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ !
Το όνομα αυτού Άκης Τσοχατζόπουλος


Υπάρχει και άλλη μία...

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας;
(Πράγμα που έγινε)


1. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
2. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης
3. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής


4. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος
της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα,
οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς
χαρτί ! ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε
απώλεια του πρώτου όπλου , μετά από λίγο διάστημα δήλωσε
απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του
έδωσε άδεια για τρίτο!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ !
Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή Ταρζάν


Δεν τελειώσαμε.... Κι άλλη μια...

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;


1. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.
2.Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.
3. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.
4. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.


5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ως υπουργός μάλιστα , εκτός απο την ΑΕΠΙ , υποχρέωσε (δια νόμου παρακαλώ) να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν στο κατάστημα τους ακόμη και ένα... ραδιόφωνο... εκτός από την ΑΕΠΙ και την.... Ενωση Μουσικοσυνθετών Ελλάδος. Ποιά είναι αυτή; Κάποιοι μουσικοσυνθέτες που δεν ήθελαν την ΑΕΠΙ για δικούς τους λόγους έφτιαξαν αυτή την περιβόητη... ένωση που βγαίνει και χαρατσώνει όπως η ΑΕΠΙ!!! Διπλό χαράτσι γιά το ίδιο θέμα !
Γιατί έχουν μουσική στο κατάστημά τους!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος...


Ο Θεός να τα έχει καλά αυτά τα λαμόγια !

--
Λούσυ Λούκα


Και για την αναμετάδοση (πάντα με επιφυλάξεις για το μέγεθος της αναξιοκρατίας) .. μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τους συγγενείς των πολιτικών που κληρονομούν θέση στην Βουλή...

Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι

Πιστεύεις ότι η λογοκρισία και ειδικά η ολοκληρωτική εξαφάνιση μιας είδησης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα δικτατορικών, αυταρχικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων; Συνώνυμο χωρών όπως η Κίνα, το Ιράν, η Σ. Αραβία;

Σου δίνουμε την ευκαιρία να αλλάξεις γνώμη!
Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων, μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ. Και όταν λέμε πουθενά ευνοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και όποιος αμφιβάλει, ιδού οι μηχανές αναζήτησης ιδού και το ψάξιμο.

Γιατί;
Γιατί η είδηση αφορά το Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.
Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.


Διαβάστε την είδηση (όπως ήρθε με mail) και την έκκληση που ακολουθεί:
------------------ Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου ------------------

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον. ------------------------------------------------------------------------------------------

Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας. Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.
Αν το θάψιμο μιας σημαντικής είδησης στα ψιλά μας εξοργίζει, η ολοκληρωτική της εξαφάνιση μας εξαγριώνει.

Θα τους αφήσουμε να αποφασίζουν τι πρέπει να μαθαίνουμε και τι όχι;
Όπως οι "από κάτω" τους αναγκάσαμε να βγάλουν την Κούνεβα από τα ψιλά... έτσι και πάλι πρέπει να τους δείξουμε ότι ΔΕΝ κρατάνε πια την ενημέρωση στα χέρια τους, ότι η δικτατορία στην ενημέρωση έχει αντίπαλο. Χιλιάδες αντίπαλους!

Στείλετε αυτή την είδηση σε φίλους/ες, γνωστούς/ες, συνάδελφους/ισσες - Ανεβάστε την στο internet
Σε μερικές εβδομάδες θα την γνωρίζουν ακόμα και όσοι δεν τους ενδιέφερε...

Κομμένες ειδήσεις;...
Όσοι παίζουν με τα ψαλίδια να προσέχουν μην κοπούν οι ίδιοι!


Διαβάστε σχετικά με το Mall από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ (Ιανουάριος 2006, Φεβρουάριος 2006, Μάρτιος 2006)
Δείτε και κάτι ενδιαφέρον για τη λογοκρισία σχετικά με το Mall